torsdag 9 juli 2009

Stockholm Prides reklam is The shit



Idag kickade vi - Stockholm Pride - igång vår reklamkampanj rejält. Heteronormen ska belysas och ifrågasättas med årets Tema: [Hetero]. Åkestam Holst och Esteban har min eviga tacksamhet för deras grymma engagemang och sjuka kunskap!

I dagens Resumé intervjuar min favvobloggare Linus Fremin mig om tankarna kring kampanjen.

Dessutom kommer min hjärteklubb Hammarby IF och kusinen AIK att delta i årets Stockholm Pride Parad. Det är fan idrottshistoria! Detta är banbrytande för idrottsrörelsen och det statement som klubbarna tar är inte bara viktigt, utan också modigt.

onsdag 8 juli 2009

Amelia Adamo har hamnat i könsfällan


Jag blir otroligt provocerad när jag läser artikeln i Expressen om Amelia Adamos utvik i senaste nummret av M-magasin.

- Jag vill sätta rampljus på kvinnor som gör en samhällelig insats, för att de ska bli mer attraktiva, säger Amelia Adamo.

Och pang så är vi i könsfällan ännu en gång. Amelia Adamos tanke är behjärtlig, men skjuter helt fel. Hon vill visa att gruppen 50 taggare inte är lika intressant som plagget du har längst in i garderoben, men typ glömt att du äger. Hon gör detta med nakenhet. Vilket är otroligt typiskt. VARFÖR ska kvinnor behöva vika ut sig för att generera uppmärksamhet? Varför räcker det inte med att ha smartness och känsla?

Dessutom undrar jag om det hade blivit ett omslag om det inte vore så att Amelia Adamo är en väldigt fit dam. Hade hon uppmärksammat de smarta kvinnorna genom en mindre normativ utvikningskvinna?

tisdag 7 juli 2009

Media är aldrig opartiska

Som jag skrivit innan så var medierapporteringen från Almedalsveckan en kaskad av blå känslor. Detta var lättast att konstatera efter Göran Hägglunds avskyvärda tal i fredags. Han snackade om hur popvänstern inte lät folk vara "vanliga", att detta med könsneutrala lekar på dagis var ett sätt att bryta DET NATURLIGA.

För att inte tala om hans referens till låten "Highway to hell" - ett försök att illustrera en kommande negativ förändring. Bara det att "Highway to hell" var starten på en helt ny rockera, AC/DC:s stora genombrott och i historieböckerna nedfört som något oerhört häftigt och positivt.

Men Hägglund kunde raljera utan mothugg. Tidningarna och media i stort valde att varken skrika, klaga eller ifrågasätta. Så han kunde kränka och klampa på utan att massmedia såg detta som en enormt hugg på stora delar av befolknigen.

Resumé kan vi idag också läsa att mest media fick Moderaterna. Även det känns föga förvånande. Jag pratade själv med en medieanalytiker under veckan och hon konstaterade min sanning; de flesta medierna är blåa och det visar sig tydligt i återgivandet av firmafesten i Almedalen.

Därför ska vi heller inte förvånas när media skriker att De rödgröna har katastrofsiffror. När väl valda hängs ut i media - och visar sig tillhöra salsan Vänsterpartiet/Miljöpartiet/Socialdemokraterna. När Alliansens riddare kan stå och kränka människor utan att behöva stå till svars för påhoppen.

Alliansen
har skurit ned på välfärden med höjda a-kasseavgifter, svårigheter att få ut försäkringspengar och tvingar människor att flytta från familj och hem i Norrland för ett skitjobb i Skåne. Samtidigt som de fyllt på sina egna redan feta plånböcker med borttagen fastighetsskatt. För att inte tala om att de nu kan få sina hem städade av lågbetalda kvinnor - för att sedan dra av även detta på skatten.

Ifrågasätt och granska utspelen nästa gång. Media är aldrig opartiska.

söndag 5 juli 2009

Sammanfattning Almedalen

* Hann inte alls blogga som jag trodde mig skulle hinna.
* Mingel, mingel och fler mingel. Det är genom dessa du bygger ditt nätverk.
* Blondinbella debatterade rökningens avigsidor. "Vuxenvärlden" lyssnade inte. Jag lackade.
* Wanja Lundby-Wedin är fan Kung när hon talar! Medveten och ödmjuk. Men byt pr-konsulter.
* Medierapporteringen är blå, blå känslor. Sned och partisk. Trist.
* Facket fanns på plats. Handels tyvärr alldeles för lite.
* Stockholm Pride fick uppslag till nästa års Almedalen.
* Göran Hägglund må vara rolig, men han är fan galen. "Popvänstern vill hindra oss VANLIGA människor" ?!? Men hej stenåldern - vad fan är vanligt?
* Mål uppnåddes. Och fler sattes.